Кам'янець-Подільський цемент - вітчизняний будівельний матеріал, який за своєю якістю не поступається цементу від Ковальської, а також зарубіжним аналогам. Він використовується в декількох напрямках, серед яких приготування бетону, заливка фундаменту, створення кладочних розчинів (цементних і цементно-піщаних).
Ціни на Кам'янець-Подольський цемент
Ціна на цемент низька, тому що виробник вітчизняний, і не потрібно переплачувати за розмитнення і доставку з інших країн. А якщо згадати про такі унікальні властивості цього матеріалу, як висока міцність після схоплювання, тривалий експлуатаційний термін, простота в приготуванні і відмінна морозостійкість, стає зрозуміло, чому багато хто хоче купити Кам'янець-Подільський цемент в Києві.
Технологія виготовлення
Даний матеріал відноситься до групи портландцементу. Він виготовляється з клінкеру і гіпсу, заздалегідь подрібнених і перемішаних. Клінкер є продуктом рівномірного випалу суміші вапна і глини певних сортів. У складі клінкеру міститься велика кількість силікатів кальцію.
Поки клінкер подрібнюється, в нього поступово вводять різні добавки, серед яких:
- Гіпс (використовується для регулювання термінів схоплювання);
- Мінеральні добавки, серед яких колошниковий пил, боксити, піски, піритні недогарки. На їх частку припадає до 15%. Покращують властивості цементу і одночасно знижують його вартість.
Випал проводять при температурі від 1450 до 1480 градусів. Він триває до 4-х годин і проводиться в довгих печах, які обертаються. Кожна піч має внутрішні теплообмінні пристрої, які спрощують синтез необхідних мінералів цементного клінкеру.
В ході випалу при поступовому підвищенні температури в клінкері відбуваються хімічні зміни:
- Спочатку вигорають органічні речовини (при температурі до 650 градусів).
- При температурі від 900 до 1200 градусів відбувається декарбонізація вапнякового компонента.
- У температурному діапазоні від 1200 до 1350 градусів відбувається твердофазне спікання матеріалів, в результаті утворюються мінерали з вмістом сірки і вуглецю.
- При температурі від 1300 до 1480 градусів відбувається спікання і часткове плавлення клінкеру.
- Потім відбувається плавне охолодження з 1450 до 1000 градусів, в результаті чого частина рідкого клінкеру знову кристалізується, а частина застигає у вигляді скла.